Keress receptre vagy hozzávalóra

Vaníliakrémmel töltött almás muffin

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A muffintésztához:
  • 30 dkg liszt
  • fél bögre cukrozott darált mogyoró vagy dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 közepes alma (savanykás jobb)
  • 10 dkg margarin
  • 2 dl kefír
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • gyűszűnyi rum
  • 5 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: A töltelékhez a vaníliás pudingot szokásos módon, a kevés rummal, cukorral, tejjel, vaníliás cukorral megfőzzük. Kicsit sűrűbbre főzzük, mint egyébként, hogy még véletlenül se áztassa el a tésztát. Félretesszük hűlni.

    Az almát finomra reszeljük (én a gyümölcscentrifugából való maradékot használtam), és alaposan kinyomkodjuk. Összekeverjük a száraz illetve a nedves hozzávalókat először külön-külön, majd összeöntjük, s egyneműsítjük - nem kell tökéletesen, a muffinnak jót tesz, ha nem teljesen homogén a tészta. Muffinpapírokba adagolunk egy-egy kanál tésztát. Erre kanállal teszünk egy tölteléknyi pudingot, majd lezárjuk a muffinok tetejét tésztával. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon készre sütjük. Sütőtől függően 12-15 perc alatt kész van.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

csilla630 3 évvel ezelőtt
Nagyon szép és nagyon finom, azaz tökéletes lett! Köszönöm szépen :) A vanília puding benne pedig... Hű! :) Gyorsan elfogyott, legközelebb dupla adagot kell készítenem :)
gizsbirga 10 évvel ezelőtt
Olyan tizennégy darab lett belőle (pont nem fért bele a muffinsütő tepsibe). Én teleraktam tésztával a muffinkapszulákat, és szépen felpúposodott, de nem folyt össze-vissza - szép lett.
Bárdosné 10 évvel ezelőtt
Azt szeretném kérdezni, hogy hány db muffin lesz ebből az adagból és hogy a formát meddig kell megtölteni, 3/4-ig vagy tele, mert nem tudom, hogy a puding miatt mennyire emelkedik meg. Előre is köszi a választ.
gizsbirga 10 évvel ezelőtt
Ja, azt elfelejtettem, hogy amikor a száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük, lehet, hogy egy kis tejjel vagy kefírrel még lágyítani kell a tésztát.

Hasonló Receptek

Magazin