Elkészítés: A töltelékhez a vaníliás pudingot szokásos módon, a kevés rummal, cukorral, tejjel, vaníliás cukorral megfőzzük. Kicsit sűrűbbre főzzük, mint egyébként, hogy még véletlenül se áztassa el a tésztát. Félretesszük hűlni.
Az almát finomra reszeljük (én a gyümölcscentrifugából való maradékot használtam), és alaposan kinyomkodjuk. Összekeverjük a száraz illetve a nedves hozzávalókat először külön-külön, majd összeöntjük, s egyneműsítjük - nem kell tökéletesen, a muffinnak jót tesz, ha nem teljesen homogén a tészta. Muffinpapírokba adagolunk egy-egy kanál tésztát. Erre kanállal teszünk egy tölteléknyi pudingot, majd lezárjuk a muffinok tetejét tésztával. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon készre sütjük. Sütőtől függően 12-15 perc alatt kész van.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre