Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes pite

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8-10 db réteslap
  • 7,5 dl tej
  • 9 dkg búzadara
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A sziruphoz:
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A cukorsziruphoz a vizet a cukorral körülbelül 5 percig forraljuk, majd félretesszük.

A krémhez a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport összekeverjük, apránként, folytonos keverés közben hozzáadjuk a tejet, majd 5 dkg vajat is rakunk bele. Közepes lángon, állandó keverés mellett forrásig főzzük, majd hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve a tojássárgáját is belekeverjük.

Előveszünk egy mélyebb tepsit. A vajat felolvasztjuk, és kikenjük vele a tepsi alját, majd kibéleljük réteslapokkal úgy, hogy azok lógjanak túl a tepsi szélén, hogy később visszahajthassuk. Minden réteslapot megkenünk az olvasztott vajjal.

A kibélelt tepsibe öntjük a vaníliás tölteléket, és a réteslap széleit visszahajtjuk rá. Az utolsó réteslapokkal lefedjük, és az egészet átkenjük vajjal.

Előmelegített sütőben, 160 Celsius-fokon kb. 40 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve rögtön meglocsoljuk a cukorsziruppal.

Kihűlés után szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss