A tojásokat megszórjuk egy csipet sóval és a cukorral, és keverjük össze. Ezután hozzákeverjük a szénsavas ásványvizet, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük benne, kb. 30 percig pihentetjük, majd kiolajozott palacsintasütőben hagyományos módon kisütjük a palacsintákat, és melegen tartjuk.
A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, kisebb kockákra vágjuk, majd ráfacsarjuk a citromlevet, és összeforgatjuk. Egy serpenyőbe kanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a felkockázott körtét, ízlés szerint megszórjuk az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd pár perc alatt roppanósra karamellizáljuk. (Nem kell alá folyadék, és arra figyeljünk, hogy a körte még roppanós maradjon.) Kihűtjük, majd lecsepegtetjük alaposan, mielőtt a krémhez adnánk.
A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a kristálycukrot, és szintén simára keverjük. Ezután, állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd mielőtt a krémhez adnánk kihűtjük teljesen. (Én kevergetve hűtöttem ki, mert így szép sima krémet kaptam.)
A porcukorhoz adjuk a vaníliás cukrot és a felkockázott, puha vajat, majd habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett, apránként hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, és simára keverjük. Ezután a simára kevert krémhez adjuk az előzőleg lecsepegtetett karamellizált körtét, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
A palacsintákat ezután megtöltjük a krémmel, majd egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé helyezzük. A tejfölt összekeverjük a barna cukorral, és egyenletesen rákenjük a tepsiben lévő palacsinták tetejére, majd megszórjuk az apróra vágott dióval.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 percig sütjük, hogy a palacsinta összesüljön, és a dió megpörkölődjön. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve, a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
A megtöltött, és édes tejföllel meglocsolt palacsintáknak igencsak jót tesz a sütőben eltöltött idő. A tetejére pörkölődött ropogós dió, pedig különösen jól illik hozzá. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!