Elkészítés: A tésztához a margarint a kétféle cukorral krémesre keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejet is hozzáadjuk. Rászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, és jól összedolgozzuk. Margarinnal kikent nagyobb tepsibe simítjuk, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
A befőttet lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk. A léből 5 dl-t 2 evőkanál cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal felforralunk, belevegyítjük a hideg vízben elkevert keményítőt, és még egyszer felforraljuk. A fahéjat és a citromhéjat kivesszük, majd hozzáadjuk a befőttet. A tejből 1 dl félreteszünk, a maradékot felforraljuk. A pudingot és a cukrot a félretett tejjel elkeverjük, és a forrásban lévő tejbe vegyítjük, besűrítjük.
A meggyet és a pudingot váltakozva, átlós csíkokban a tésztára kanalazzuk. Kb. 2 órára hűvös helyre rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre