Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes-málnás kosárkák

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 2,5 dl cukrászhab (habtejszín)
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • Valamint:
  • 50 dkg málna

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat morzsoljuk bele a lisztbe, és reszeljük bele a citrom héját. Külön verjük fel a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük hozzá a liszthez. Gyúrjuk össze, és tegyük hűtőbe néhány órára.

Ezután vegyük ki a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Nagyobb méretű pohárral szaggassunk köröket, és béleljük ki a sütőformákat (nekem nem volt speciális kosárkára való formám, így muffin sütőformát használtam). Végül tegyük előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára.

A töltelékhez tegyük fel főni a pudingot: a tasak pudingport keverjük össze a cukorral, majd kevés tejjel keverjük csomómentesre, ezután adjuk hozzá a többi tejet, és tegyük fel főni, folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.

Addig készítsük el a krémünk másik felét: verjük fel a cukrászhabot egy robotgép segítségével, majd ha kemény a hab, tegyük hozzá a mascarponét és a porcukrot, és keverjük tovább. Mikor kihűlt a puding, keverjük hozzá a krémünkhöz.

A megsült és kihűlt kosárkákat töltsük meg ezzel a krémmel, és a tetejét díszítsük málnával. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A málna választásánál ügyeljünk, hogy szép, egész legyen, ne nyomott. - Mauritius25

Ezek is érdekelhetnek

Friss