Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes képviselőfánk fűszeres almasodóval

75 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Az égetett alaptésztához:
  • 2 dl olaj
  • cukor
  • 20 dkg liszt
  • 7 db tojás
  • A vaníliás tejszínkrémhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 csomag zselatin
  • Az almasodóhoz:
  • 2 db alma
  • 4 ek cukor
  • 1 tk vanília eszencia
  • 1 ek méz
  • 1 csipet fahéj
  • 2 ek főzés nélküli vaníliás pudingpor

Elkészítés

  1. Elkészítjük az égetett tésztát az alaprecept szerint. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól 5-6 cm távolságra 4 cm átmérőjű rózsákat nyomunk belőle. Kevés vízzel megkenjük őket, majd a 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  2. A töltelékhez összekeverjük a pudingport a hideg tejjel, a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. A zselatint a félkeményre vert tejszínhez szitáljuk, majd kemény habbá verjük az egészet. A pudinghoz forgatjuk, és a hűtőbe tesszük.
  3. A sodóhoz felkockázzuk a meghámozott almát. Lábosba tesszük 2 dl vízzel, a cukorral, a vaníliaeszenciával, a mézzel és a fahéjjal együtt, majd 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük, aztán besűrítjük a kevés vízzel elkevert pudingporral.
  4. A képviselőfánkok kalapjait levágjuk, majd habzsák segítségével rózsákat nyomunk bele a vaníliás tejszínkrémből. A langyos almasodóval tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss