Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes-habos túrótorta

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kekszes alaphoz:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg vaj
  • kevés tej
  • A túrós réteghez:
  • 50 dkg túró
  • 2-2,5 dl tejszín (cukrászhab)
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • A vaníliás réteghez:
  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
  • 5 dl tej
  • 1-2 csomag vaniliás cukor
  • A tetejére:
  • 2-2,5 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A kekszes alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban linzertészta állagúra, és a tortaforma aljára egyengetjük.

A túrós réteghez a hozzávalókat összekeverjük, habverővel eldolgozzuk, majd a kekszes alapra kenjük.

A vaníliakrémhez a hozzávalókat összekeverjük egy tálban, keményre mixeljük, majd a túrókrémre simítjuk.

A tetejére a tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd a torta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük több órára. Gyümölccsel, csokival díszíthetjük.

Megjegyzés

A réteg közé és a tetejére gyümölcsöt szoktam tenni, csokireszelékkel díszítem. - mongigaby

Ezek is érdekelhetnek

Friss