Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes gyümölcstorta

5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • csipet só
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg fehérliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál langyos víz
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg vaj
  • A tetejére:
  • bogyós gyümölcsök
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a sárgájukat a cukorral habosra keverem. Közben fokozatosan belekeverek 5 evőkanál langyos vizet. A fehérjét a sóval kemény habbá verem. A száraz anyagokat összekeverem, majd óvatosan és fokozatosan összekeverem a három tál tartalmát: a liszteket, a fehérjét és a sárgáját.

Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm, és 150 fokra előmelegített sütőbe tolom. 10 percig ezen a hőfokon sütöm, majd felveszem a hőt 180 fokra, és így sütöm még 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrzöm, és ha jó, akkor a kikapcsolt sütőben hagyom még 15 percig.

A krémhez a pudingot a tasak hátulján levő előírás alapján készítem. Annyi a különbség, hogy fél liter tej helyett csak 4 dl folyadékot teszek hozzá, abból is 1 deci tejszín – a többi tej. Amikor a puding szépen besűrűsödött (anyukám szerint meg kell hogy álljon benne a kanál), akkor félrehúzom, és tovább kevergetem még 1 percig. Utána is meg-megkeverem időnként. Mikor még langyos, de már nem meleg (a kéz kibírja), akkor beleteszem a vajat, és addig keverem, míg teljesen el nem keveredik benne, s meg nem változtatja a krém állagát. Akkor kész.

A tortát 3 lapba vágom, és mindjárt rá is kenem a krémet. Bogyókat, gyümölcsöket szórok rá - a miénkről most lemaradt, de nagyon finom rajta a banán például. Már így is szép, így is nagyon finom, de a zselé teszi rá a koronát.

Elkészítek 1 csomag tortazselét a zacskóján levő leírás szerint. Míg hűl, addig a tortát sütőpapírral veszem körbe, jó szorosan tapadjon, és szép lassan kanalazom rá a folyékony zselét. Hagyom dermedni néhány órát tálalás előtt.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss