Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes gyümölcsös pite

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 18 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg vaj (hideg)
  • 8 dkg eritritol ( por )
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 1/2 tasak krémes alappor
  • 4 dl tej
  • A tetejére:
  • 30 dkg gyümölcs
  • 1 tk zselatin
  • 50 ml víz

Elkészítés

  1. Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, ha nem állna össze, hozzáadunk 1-2 ek hideg vizet. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük, legalább 60 percre.
  2. Miután a tésztát kinyújtottuk, kibélelünk vele egy 35 x 11 cm-es piteformát. Sütőpapírral leterítjük, szárazbabot vagy lencsét szórunk rá, és légkeveréssel,160 fokon kb. 20 percig sütjük.
  3. A krémhez összekeverjük az alapport a tejjel, és habverővel krémes állagúra keverjük, majd a megsült, kihűlt tésztára simítjuk, és elrendezzük a tetején a megtisztított, megmosott, és igény esetén feldarabolt gyümölcsöket.
  4. A zselatint elkeverjük a vízben, megvárjuk, amíg megduzzad. Mikróban folyós állagúra melegítjük, majd egy ecset segítségével lekenjük vele a gyümölcsök tetejét.

 

Megjegyzés

Olaszországban járva, nem egy helyen láttam gyümölcsös kis kosárkákat, fényes mázzal a tetejükön. Így én is elkészítettem de egy nagyobb formában. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss