Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, ha nem állna össze, hozzáadunk 1-2 ek hideg vizet. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük, legalább 60 percre.
Miután a tésztát kinyújtottuk, kibélelünk vele egy 35 x 11 cm-es piteformát. Sütőpapírral leterítjük, szárazbabot vagy lencsét szórunk rá, és légkeveréssel,160 fokon kb. 20 percig sütjük.
A krémhez összekeverjük az alapport a tejjel, és habverővel krémes állagúra keverjük, majd a megsült, kihűlt tésztára simítjuk, és elrendezzük a tetején a megtisztított, megmosott, és igény esetén feldarabolt gyümölcsöket.
A zselatint elkeverjük a vízben, megvárjuk, amíg megduzzad. Mikróban folyós állagúra melegítjük, majd egy ecset segítségével lekenjük vele a gyümölcsök tetejét.
Olaszországban járva, nem egy helyen láttam gyümölcsös kis kosárkákat, fényes mázzal a tetejükön. Így én is elkészítettem de egy nagyobb formában. - Baloghné Judit
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!