Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjébe teszem a csipet sót, és elkezdem habbá verni. Mikor kezd keményedni, beleteszem a cukrot, és azzal verem kemény habbá. Utána egyenként teszem bele a tojássárgákat - folyamatos keverés mellett -, majd az olajat és az ásványvizet. A lisztet, a kakaót és a sütőport átszitálom, és hozzáadom a tojáshabhoz. Óvatosan összeforgatom, és szilikonos tortaformába öntöm.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, de már csak 180 fokon sütöm a piskótát. Ha elkezdene nagyon barnulni a teteje, sütőpapírral letakarom. Tűpróbáig sütöm (kb. 30 perc). Ha megsült, a formából kivéve hagyom kihűlni.
A vaníliás pudingból és a tejből sűrű pudingot főzök, ha kész, hozzákeverem a rumaromát. A puha vajat és porcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliás pudingot, és jól összedolgozom.
A piskótát 3 lapra vágom, és megkenegetem őket, a krémre ültetem a gyümölcsdarabokat. A piskóta tetejét is megkenem krémmel, majd díszítem csokidarával és eperrel.