Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes almatorta II.

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg kristálycukor
  • 7,5 dl almalé
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A süteménybe és a tetejére:
  • 1,5 kg alma
  • 2 dl tejszín
  • kakaópor vagy fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk 25 cm átmérőjű, zsírozott tortaformába.

Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, majd felkockázva a tésztára rakjuk.

A krém hozzávalóit összekeverjük és sűrűre főzzük. A krémet ráöntjük az almarétegre, majd 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben 90 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni a tortaformában.

Másnap kivesszük a formából a süteményt, felverjük a tejszínt, és kanállal rátesszük a kihűlt torta tetejére. Kakaóport vagy fahéjat szórunk rá díszítésként.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss