A burgonyát héjában, enyhén sós, forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt megfőzzük. Megmossuk a szilvákat, félbevágjuk és kimagozzuk. Megmossuk a narancsokat is, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A szilvákat a narancs héjával és levével, valamint 4 dkg cukorral összekeverve felforraljuk, és 7-8 percig főzzük. Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, majd a befőtthöz öntjük. Belekeverjük a likőrt is, és az egészet félretesszük hűlni. Leszűrjük a burgonyát, leöblítjük, majd meghámozzuk, és áttörjük a krumplinyomón. Kevés liszttel, a maradék keményítővel és cukorral, a vaníliával és a tojással összegyúrjuk, és 12 gombócot formázunk belőle. A gombócokat gyöngyöző, forrásban lévő, enyhén sós vízben 12-15 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük, és a kompóttal együtt tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre