Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Van egy jó recepted? Nyerj! Készítsd el te Budapest sajttortáját!

default user icon
MME
Krémes, puha, egészséges és rendkívül ízletes, ez az ikonikus New York Cheesecake... Ha van egy jó recepted, most nyerhetsz vele.

A sajttorta rengeteg változatban létezik szerte a világon, két dolog azonban mindenhol közös bennük. Az egyik, hogy a legfontosabb összetevője a krémsajt, a másik, hogy a legtöbben azért szeretik, mert könnyű, habos-krémes, mégis ízletes édesség. Ráadásul egyszerűen elkészíthető sütemény és vendégváró finomságnak is ideális.

Története

Az eredetileg Görögországból származó sajttorta receptje a hódító rómaiak által jutott el Európába, majd onnan Amerikába és az egész világra. A legnagyobb változást a sajttorta történetében és összetételében a krémsajt felfedezése hozta, és a legtöbb ország hozzáadott valamit ehhez a különleges desszerthez, ami által sajátjává vált. Franciaországban zselatinnal, Németországban túróval készítik, Angliában gyakori hozzávaló a kávé és tea, az olaszok pedig mascarponét és ricottát használnak a sütemény elkészítéséhez. Az Egyesült Államokban még az egyes nagyvárosoknak is van saját sajttortája.

Receptverseny

Ne hagyjuk, hogy a cukrászsüteményeiről híres Budapest sajttorta nélkül árválkodjon! A Philadelphia éppen ezért meghirdette a Budapest Cheesecake receptversenyt. Nevezz október 4-ig! Ha otthon már megalkottad, vagy kedvet kaptál ahhoz, hogy elkészítsd a tökéletes sajttortád, akkor süss, nevezz és nyerj!

A nevezés feltételei:

1. Süsd meg a sajttortát Philadelphia krémsajttal!
2. Fotózd le a sajttortát és a Philadelphia krémsajt vásárlását igazoló blokkot!
3. Küldd el a receptet, a sajttorta és blokk fotóját!

A szerencsés győztes a Budapest Cheesecake megalkotója címmel és egy piros színű KitchenAid ARTISAN robotgéppel (5KSM150) gazdagodik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss