Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Valódi nürnbergi mézeskalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Valódi nürnbergi mézeskalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 26
  • Elküldve: 12

Hozzávalók:

  • kb. 40 darabhoz:
  • A mézeskalács tésztához:
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg por cukor
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • szűk 1/2 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg és fahéj
  • 2 csepp mandulaaroma
  • kb. 20 csepp rumaroma
  • néhány csepp citromaroma
  • 12,5-12,5 dkg hámozott, darált és vágott mandula
  • 12,5 dkg kockára vágott kandírozott citromhéj
  • 40 darab ostya (kb. 6 cm átmérőjű)
  • A mázhoz:
  • 1,5 csomag vaníliás por cukor
  • 2-3 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A tésztához a robotgép keverőfejével a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra verjük a tojást és a cukrot. Apránként hozzáadjuk a szerecsendiót, a szegfűszeget, a fahéjat és az aromákat. Belekeverjük a mandulát és a kandírozott citromhéjat. A tésztát ujjnyi vastagon az ostyákra kenjük, vagy lapos kupacokban közvetlenül sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (Alsó és felső sütés: kb. 180 fok, légkeveréses: kb. 160 fok, gáz: 2-3. fokozat.) A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt egy tortarácsra húzzuk.

A mázhoz a porcukrot és a vizet sűrű masszává keverjük. A még meleg mézeskalácsokat megkenjük vele. A mázat hagyjuk megszilárdulni.

Tipp: Porcukormáz helyett csokoládémázzal is bevonhatjuk a mézeskalácsot, 2 csomag ét vagy tej tortabevonóval. Tetszés szerint mandulával díszíthetjük.

Megjegyzés:

Recept: Dr. Oetker

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2008. december 11. (csütörtök) 11:41
    Jéééé valóban, pedig már én is örültem, hgoy vvan egy iylen recept is, amit kipróbálhatok erre :-(
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Aszús-szőlős sajttorta pohárban Aszús-szőlős sajttorta pohárban
Diópuding padlizsánvajjal Diópuding padlizsánvajjal
Marcipános-ricottás pite Marcipános-ricottás pite
Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény
Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal
Diós fetagolyók Diós fetagolyók
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122636_tortilla-110.jpg Tortilla, a praktikus

A különféle lapos kenyerek igazi megmentők lehetnek dolgos napokon. Jól elvannak a fagyasztóban, és bármikor percek alatt kiadós…

Napi tipp
A polenta vagy más néven kukoricadara, puliszka sokféle módon felhasználható. Nagyon jó levesbetétnek, köretek alapjául is kitűnő, sőt különféle desszerteket is készíthetünk belőle. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept