Elkészítés: A padlizsánt félbevágom, a vágott felével lefelé alufólián 30 perc alatt, 190 fokos sütőben megsütöm. Amíg hűl, felaprítom a petrezselymet, összezúzom a fokhagymát. A tehinát összekeverem a sóval, a borssal és a citromlével, ha szükséges, kevés vízzel higítom, belekeverem a fokhagymát, a petrezselymet és a kapribogyót. A megsült padlizsánt kicsit hűtöm, majd meghámozom (könnyen kijön a héjából), apró kockákra - kb. 0,5 cm - vágom, hozzákeverem a tehinakrémhez. Tálalásig hűtőben érlelem (minimum 1 órát érdemes pihentetni). Tálaláskor kaliforniai paprikával díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre