Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Valentin napi narancsos muffin

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 16 db muffinhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg ricotta
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 db tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 0,5 dl narancslé
  • 2 db narancs
  • A citromos mázhoz:
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 2 csepp piros ételfesték

Elkészítés

Elkészítés: A narancsot pucoljuk meg úgy, hogy a fehér részéből ne maradjon rajta. Ezután vágjuk fel kisebb darabokra, és tegyük félre.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal.

A ricottát keverjük össze a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az étolajjal, és a narancslével. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a ricottás-cukros keveréket, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt narancsot, majd óvatosan keverjük össze.

A muffinformát béleljük ki papírral, majd a 3/4 részéig kanalazzuk bele a masszát (a szilikonos formát nem kell kibélelni).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve kicsit hagyjuk a formában, majd szedjük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A mázhoz a porcukrot keverjük simára a citromlével és a piros ételfestékkel (a citromlét apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl folyós legyen!). A teljesen kihűlt muffonok tetejére kanalazzuk rá a citromos mázat, majd várjuk meg, hogy teljesen rászáradjon.

Ezek is érdekelhetnek