Keress receptre vagy hozzávalóra

Egyedi ajándék Valentin-napra: ajándékkártyák, lapok és matricák - töltsd le!

Hétvégén Valentin-nap, biztosan sokan készültök meglepni a párotokat valami aprósággal. Ha a szívecskés lufit és a vörös rózsát unjátok, és valami egyedit készítenétek, akkor ezekkel a letölthető ajándékkísérő-kártyákkal, matricákkal vagy képeslapokkal biztosan nem lőttök mellé!

Hamarosan itt a szerelmesek ünnepe, ami külsőségeiben egy Amerikából importált giccsparádénak tűnhet, pedig a Valentin-nap egy ízig-vérig európai, s így magyar ünnep, csak nálunk, Bálint napnak hívják.

Ennek a napnak a szerelemmel kapcsolatos hagyománya, valószínűsíthetően római eredetű,  és az úgynevezett Lupercalia ünnephez kötődhet. Ezt az ősi pásztorünnepet nem február 14-én, hanem 15-én tartották és termékenységi rítusok kapcsolódtak hozzá.

Későbbi hagyomány, hogy az ünnepet Szent Valentin orvos
és ókeresztény püspök gyógyításával és halálával hozzák
összefüggésbe, aki hitéért 269-ben vértanúhalált halt,
és Gelasius pápa 496-ban elrendelete, hogy attól kezdve
Szent Valentin napját február 14-én ünnepeljék.

Az, hogy a szerelmesek ezen a napon megajándékozzák egy-mást, valóban egy újkori hagyomány, de, ahogy minden ünnepi szokás alakul az idők folyamán, a Bálint-, vagy Valentin nap is változott - és persze, mindenki saját ízlése szerint formálhatja, vagy negligálhatja, ha szeretné.

Azoknak, akik tartják az ünnepet, talán segítségére lehetünk ezekkel egyedi ajándékkísérő kártyákkal, akik pedig nem szeretik, sőt, viszolyognak tőle, azoknak hátha meghozzuk a kedvét!


HA GASZTROAJÁNDÉKKAL KÉSZÜLNÉTEK, ITT rengeteg kipróbált SÜTIRECEPETET találtok >>>>   • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Magazin