Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Valenciai ropogós sajtos-sonkás csirke sörpalacsintában

MME MME
3 4.5/5
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8-10 személyre:
  • a palacsintához:
  • 5 tojás
  • 1 csipet só
  • 8-10 púpozott evőkanál liszt
  • 0,5 l barnasör
  • 0,2 l tej vagy fél doboz tejföl
  • ha nagyon keserű a sör: 1 teáskanál méz vagy barnacukor
  • esetleg még tej, szódavíz vagy sör
  • 1 evőkanál olaj
  • a töltelékhez:
  • 2 nagyobb csirkemell
  • 30 szelet hártyavékony füstölt sonka (kb. 35 dkg)
  • 30 vékony lapka füstölt sajt
  • 30 nagyobb vékony szelet másmilyen sajt (trappista, pannónia)
  • a bundához:
  • 15 dkg liszt
  • 4 evőkanál tej
  • 5 tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fehérbors
  • 1 kávéskanál só
  • ízlés szerint zöldfűszerek (bazsalikom, szurokfű - én ennél a tölteléknél kihagyom)
  • 1/2 rész zsemlemorzsa, 1/3 rész búzacsíra, a maradék: szezámmag
  • + olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból palacsintatésztát készítek, kisütöm (tojásonként kb.6-7 jön ki). Amíg áll, a csirkemelleket laposan, harántirányban felenként 8 (összesen 32) szeletre vágom. A hússzeleteket hártyavékonyra klopfolom; a töltés: a palacsinta közepén a felső szélétől a csirke, azon a sajt és a sonka. Kétoldalt ráhajt, felgöngyöl: ha a vége szabad (töltelékmentes), szépen vissza fog tapadni. Bepanírozom, kisütöm.

Megjegyzés

Hozzá vajban párolt zöldség (pl. sütőben zöldbab, rá vaj/margarin, pici só, frissen zúzott koriander, 20 perc), majonéz, savanyúság, kompót, belekevert reszelt füstöltsajttal átsütött krumplipüré illik. Kívül fűszeres, ropogós, forró, belül csak a megdöbbentő ízek. Azért érdemes ennyit csinálni, mert sütés előtt fagyasztva akár 1 hónapig is eláll: azaz egyszer szöszmötölsz vele (és egyszer mosogatsz...), ez akár 3-4 előkapott ízletes vacsorát is jelenthet.
És még egy: jó palacsintasütővel megcsinálhatod, hogy amíg egy sül, egyet töltesz: így még gyorsabb. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss