Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Valenciai paella

MME MME
75 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat falatnyi kockára vágjuk. A halkonzervek levét leszűrjük. A marinált paprikát csíkokra vágjuk.

Az olajat olyan nagyméretű serpenyőbe öntjük, amely a sütőbe is betehető. Rászórjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd sorban, egymás után megpirítjuk rajta a húsdarabok mindkét oldalát. Rátesszük a halféléket is, rászórjuk a fűszereket, és beleöntjük a megmosott, lecsöpögtetett rizst. Az egészet jól összepirítjuk, hozzászórjuk a zöldborsót és a marinált paprikát, felöntjük a sáfrányos alaplével. Az ételt felforraljuk.

Lefedjük, és betesszük az előmelegített, forró sütőbe. Közepes lángon 30 percig pároljuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és még legalább 20 percig benne hagyjuk, hogy a rizs az összes lét felszívhassa.

Tálalás előtt villával óvatosan felkeverjük, majd citromszeletekkel feldíszítve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss