Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vakondtúrás torta

55 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vakondtúrás torta tésztájához a tojások fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a langyos vízet kanalanként hozzáadjuk. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a krémhez keverjük.
  2. Előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük. Ha kihűlt, 1-2 cm mélyen kikaparjuk a tészta belsejét úgy, hogy kb. 1 cm peremet hagyunk. A kikapart tésztát tálban összemorzsoljuk.
  3. A krémhez a tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tejszínhez keverjük (pár kanál tejszínt a zselatinhoz, majd az egészet vissza a tejszínhez, így nem lesz csomós), végül az apróra darabolt étcsokit is belekeverjük.
  4. A banánokat hosszában ketté vágjuk, a torta alján elosztjuk a lapos felével lefelé, majd ráhalmozzuk a tejszínes krémet, és rászórjuk a morzsolt tésztát. Kb. 5 órát hűtőben állni hagyjuk. Ízlés szerint díszíthetjük.


Megjegyzés

Nagyon finom, és egyszerűen elkészíthető akár szülinapra is, vagy csak úgy, ha csak épp valami igazán finom édességre, desszertre vágyunk. - Ferenczi Beatrix

Ezek is érdekelhetnek

Friss