Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vakondtúrás torta II.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl olaj
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 8 dkg tortadara
  • 3 db banán
  • citromlé

Elkészítés

Elkészítés: 1. Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát.

2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral, és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.

3. Közepes fokozaton kb. 30 alatt készre sütöm. Rácson hűlni hagyom.

4. Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára morzsolom és félreteszem.

5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Óvatosan beleforgatom a tortadarát.

6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.

7. Letakarva 1 éjszakára hűtőbe teszem. A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik, és gyönyörűen szeletelhető.

Megjegyzés

A családomnak többször is megsütöttem, nagyon nagy sikere van.
- Katica07

Ezek is érdekelhetnek

Friss