1. Arab fűszervaj
Hozzávalók:
25 dkg vaj
1/2 db olajban eltett paprika
1 ek őrölt római kömény
1 ek őrölt koriander
1 ek citromlé
1 tk őrölt paprika
2 gerezd fokhagyma
1/2 csokor menta felaprított levelei
1 csipet őrölt csili
0,5 dl olívaolaj
só
Elkészítése:
Vágjuk nagyon apróra a paprikát. Zúzzuk össze a fokhagymát. Adjuk az összes hozzávalót a vajhoz, és keverjük habosra, majd sózzuk meg ízlés szerint. Töltsük befőttesüvegbe, zárjuk le, és tegyük hűtőbe. Különösen finom báránysülttel, grillezett zöldséggel és ropogósra sütött pitakenyérrel.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 210 kcal
A NAGY NATÚRVAJKRÉM-TESZT! KIPRÓBÁLTUK, MELYIK A LEGFINOMABB >>>
2. Gyömbéres vajkrém
Hozzávalók:
25 dkg vaj
1 csokor felaprított koriander zöld
2 dkg friss gyömbér
1 tk őrölt
kurkuma
só
Elkészítése:
A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük le. Adjuk a vajhoz a kurkumával és a korianderzölddel együtt, sózzuk meg ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. Fedjük le, és állítsuk a hűtobe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk friss kenyérrel vagy grillezett húsok mellé.
Elkészítési idő: 10 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 190 kcal
VAJJAL AZ IGAZI >>>
3. Pisztáciás krém
Hozzávalók:
25 dkg vaj
10 dkg márványsajt
2 fej hagyma
1/4 csokor felaprított petrezselyemzöld
8 dkg pisztácia
só
Elkészítése:
Morzsoljuk tálba a márványsajtot. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a petrezselyemzöldet, az apróra darabolt pisztáciát és a vajat. Sózzuk meg ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. Töltsük fedeles üvegedénybe, zárjuk le, és tegyük a hűtobe. Tökéletes kiegészítője zöldséges és darált hússal készült fogásoknak.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 250 kcal
VAJ, A TEJTERMÉKEK KIRÁLYNŐJE >>>
Tipp
Elegáns tálalási mód, ha hengert formázunk a vajkrémből, fóliába csomagoljuk, behűtjük, és felszeletelve tányérra tesszük.