Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajjal töltött szicíliai rizsgombóc (Arancine di riso al burro)

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg rizs
  • 5 dkg reszelt caciocavallo sajt
  • 4 db tojás
  • egy kevés sáfrány
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg primo sale vagy friss caciocavallo sajt
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

    1. A rizst bő sós vízben al dente (harapható) állagúra főzzük, majd leszűrjük. Egy tálban hozzákeverjük a reszelt caciocavallo sajtot 1 db felvert tojással, valamint a nagyon kevés langyos vízben feloldott sáfránnyal együtt. Az egészet jól összedolgozzuk, és hagyjuk kihűlni.
    2. Amint a rizs kihűlt, kanálnyi mennyiségekből kis gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükbe kevés vajat és egy darabka primo sale sajtot teszünk. A gombócokat lisztben, majd a felvert maradék tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, végül bő forró olajban adagonként kisütjük.
    3. Az aranysárgára sült gombócokat konyhai törlőpapírra helyezzük. Forrón vagy langyosan tálaljuk.

Megjegyzés

Az arancíni megnevezés gombócok narancssárga színére utal. 
A primo sale jellegzetes szicíliai juhsajt. 
A caciacavallo tehéntejből készült aromás, szájban olvadó olasz gyúrt sajt. Tök alakúra formázzák. Éretten reszelhetővé keményedik.
A drága sáfrány helyett sáfrányos szeklicével is sárgára festheted a rizst.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin