A rizst bő sós vízben al dente (harapható) állagúra főzzük, majd leszűrjük. Egy tálban hozzákeverjük a reszelt caciocavallo sajtot 1 db felvert tojással, valamint a nagyon kevés langyos vízben feloldott sáfránnyal együtt. Az egészet jól összedolgozzuk, és hagyjuk kihűlni.
Amint a rizs kihűlt, kanálnyi mennyiségekből kis gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükbe kevés vajat és egy darabka primo sale sajtot teszünk. A gombócokat lisztben, majd a felvert maradék tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, végül bő forró olajban adagonként kisütjük.
Az aranysárgára sült gombócokat konyhai törlőpapírra helyezzük. Forrón vagy langyosan tálaljuk.
Az arancíni megnevezés gombócok narancssárga színére utal.
A primo sale jellegzetes szicíliai juhsajt.
A caciacavallo tehéntejből készült aromás, szájban olvadó olasz gyúrt sajt. Tök alakúra formázzák. Éretten reszelhetővé keményedik.
A drága sáfrány helyett sáfrányos szeklicével is sárgára festheted a rizst. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!