Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajjal töltött szicíliai rizsgombóc (Arancine di riso al burro)

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst bő sós vízben al dente (harapható) állagúra főzzük, majd leszűrjük. Egy tálban hozzákeverjük a reszelt caciocavallo sajtot 1 db felvert tojással, valamint a nagyon kevés langyos vízben feloldott sáfránnyal együtt. Az egészet jól összedolgozzuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. Amint a rizs kihűlt, kanálnyi mennyiségekből kis gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükbe kevés vajat és egy darabka primo sale sajtot teszünk. A gombócokat lisztben, majd a felvert maradék tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, végül bő forró olajban adagonként kisütjük.
  3. Az aranysárgára sült gombócokat konyhai törlőpapírra helyezzük. Forrón vagy langyosan tálaljuk.

Megjegyzés

Az arancíni megnevezés gombócok narancssárga színére utal. 
A primo sale jellegzetes szicíliai juhsajt. 
A caciacavallo tehéntejből készült aromás, szájban olvadó olasz gyúrt sajt. Tök alakúra formázzák. Éretten reszelhetővé keményedik.
A drága sáfrány helyett sáfrányos szeklicével is sárgára festheted a rizst. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss