Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajhal kapribogyós-medvehagymás spárgaágyon

default user icon
2 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre
  • 2 szelet vajhal
  • 1 evőkanál tokaji borecet / vagy citromlé
  • 0,5 dl olaj
  • csipet só
  • 8 db zöld spárga
  • 8 db fehér spárga
  • 1-1,5 liter víz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
  • 4 db medvehagyma levél
  • újhagyma zöld része
  • 1 evőkanál borecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A spárgát előkészítjük és a fás végét levágjuk. A felforrt citromos-sós-cukros vízbe először a fehér spárgát tesszük, majd 5 perc múlva a zöld spárgát. További 5 percet főzzük még együtt, közepes tűzön.

    A kapribogyót, a medvehagyma leveleket és egy kevés újhagymát (kb. 1 teáskanálnyit) durvára felaprítunk. Egy kis befőttesüvegbe öntjük az ecetet és a cukrot, összerázzuk, hogy a cukor feloldódjon. Végül hozzáadjuk az olajat és a felaprított zöldségeket. Ezután a leszűrt spárgára öntjük az öntetet, és hűtőben legalább 2 órán át hagyjuk marinálódni.

    A halat megmossuk, meglocsoljuk a borecettel vagy citromlével, majd állni hagyjuk 20 percet. Ezután bekenjük az olajjal, megsózzuk, és forró serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) megsütjük mindkét oldalát.

    A spárgát kivesszük a hűtőből, elrendezzük a tányéron, majd ráhelyezzük a kisült vajhalat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

AmiDJF
Kedves Nanasnani! Köszönöm a recept dicséretet :) Sajnos, valóban így van, a halak nem túl népszerűek Magyarországot. De bízom abban, hogy majd ez változni fog idővel... A hal helyett, akár csirkemellel is el tudnám képzelni ezt a köretet, azzal is jól menne. Szép napot! AmiDJF
Nanasnani
Hali! Remek a recept, de tartok tőle, nem örvend majd túl nagy népszerűségnek, sajnos van negatív tapasztalatom a halak népszerűsítésében! Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin