Keress receptre vagy hozzávalóra

Vajhal citromos-gyömbéres dukkah-bundában

Hozzávalók

  • 20 dkg vajhal
  • 2 ek dukkah fűszerkeverék
  • 1 cm friss gyömbér (lereszelve)
  • 3 ek kókuszzsír (folyékony)

Elkészítés

    1. A dukkah fűszerkeveréket, a reszelt gyömbért és a kókuszzsírt egy kis edényben jól elkeverjük. A halat kb. 1 cm-es szeletkékre vágjuk. A keveréket ráöntjük a halra, jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje, és 5 percre félretesszük.
    2. Ez alatt egy tepsit sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal kibélelünk, és a sütőt 150 fokra előmelegítjük. A haldarabokat egymás mellé, kis helyközöket hagyva, lerakjuk a tepsibe. 15 perc alatt légkeveréses sütőben elkészül. Amennyiben nincs légkeverés, a tepsit tegyük a sütő középső sínjére, és 170-180 fokon süssük 12-15 percig.

      Szinte bármilyen köret passzol mellé, én párolt zöldségekkel tálaltam.
A dukkah fúszerkeverék a következőket tartalmazza: makadámia dió, szezámmag, lenmag, köles, citromhéj, citrom mirtusz (teanövény), koriander, római kömény, só, bors, kurkuma.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek