Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajdasági sós süti

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 25 kg puha margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál só
  • A tetejére:
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg sajt (akár lehet füstölt is)
  • köménymag (elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: Kevés cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A liszthez öntjük az olajjal együtt, sózzuk, és tésztává dolgozzuk. 4 felé osztjuk(nem kell keleszteni pluszban).

A töltelékhez habosra kavarjuk a puha margarint, a tojást és a sót.

Kinyújtjuk a tésztákat, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a beiglit. 2 cm csíkokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással megszórjuk reszelt sajttal (akár köménymaggal is).

200 Celsius fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss