Vajdasági sós csiga

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl olaj
  • 6,5 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárga
  • 2 teáskanál só
  • reszelt sajt
  • Valamint:
  • kolbász, sonka, pizzakrém ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihenni hagyjuk, majd 4 cipóra osztjuk.

    A töltelékhez a margarint a tojássárgákkal és 2 teáskanál sóval kikavarjuk.

    Minden cipót elnyújtunk, megkenjük a krémmel. A 4 cipót készíthetjük négyféle töltelékkel is. Tölteléknek használhatunk pizzakrémet, kolbászkarikákat, sonkaszeleteket ízlés szerint. Reszelt sajttal jól megszórjuk, felcsavarjuk, és srégen felszeljünk.

    Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés

Véleményem szerint páratlan finomság.

Domokos Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek