Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajban sült fűszeres lazac

4.3/5

Hozzávalók

  • 1,5 kg lazac (filézett)
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 15 dkg vaj
  • majoránna (morzsolt)
  • 2 kávéskanál só
  • tarka bors (őrölt)

Elkészítés

    1. A friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre. Tegyük a szeletelt halat egy nagyobb méretű edénybe, és végezzük el a fűszerezést: először szórjuk meg a sóval, és kezünkkel alaposan dörzsöljük át a szeleteket, de vigyázzunk, hogy ne sérüljenek meg.
    2. Mikor ezzel megvagyunk, mossunk meg a citromot, és aprólyukú reszelővel előbb reszeljük le a héját, majd facsarjuk ki a levét, amit öntsünk rá a halra, a reszelt citromhéjjal is dörzsöljük át, majd pedig nyomujuk rá a foghagymát fokhagymanyomóval, és ezt is alaposan dolgozzuk bele. Végül szórjuk meg morzsolt majoránnával, és ezt is oszlassuk szét rajta.
    3. A sütéshez szükségünk lesz egy mélyebb tepsire, amit érdemes sütőpapírral kibélelni, mivel sütés után a lazac igen puha és omlós, így könnyen kivehetjük, mikor megsült.
    4. Felezzük meg a vajat, egyik felével kenjük meg a papírt. Tegyük rá a pácolt halakat bőrével lefelé. A halszeletek tetejét a vaj másik felével kenjük meg, ezután szórjuk meg borssal. A sütőt melegítsük elő 210 fokra, így süssük 20 percet. 

    Sült lazac pirított gombás körettel >>> 

    Füstölt lazac cukkinis tócsnival >>> 

    Lazac steak snidlinges joghurtöntettel >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin