A halszeleteket megmosom, sózom, borsozom, egy jénai tálba teszem, hozzáadom a szeletekre vágott fokhagymát, a vajat, az aprított petrezselyemzöldet, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 perc alatt puhára párolom, majd az alufóliát levéve, grill fokozatra kapcsolva 6-8 perc alatt pirosra pirítom.
Míg a hal készül, a vöröshagymát megtisztítom és vékony karikára vágom, némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan elkeverem és végül jöhet bele a savanyú káposzta (ha túl savanyú, akkor felhasználás előtt néhány léről átmosom), az aprított kapor, só, kömény, felöntöm a vízzel és fedővel lefedve 15 perc alatt puhára párolom. Ha túl sok víz maradna alatta akkor azt fedő nélkül, néhány perc alatt elfőzöm.
Ha a hal elkészült, forrón, a savanyú káposztával, ízlés szerint lm tejföllel kínálom.
Jó étvágyat!