Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajban párolt lazac uborka-retek-torma relish-sel

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lazacot 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk a szeletek mindkét oldalát.

A zöldségeket nagyon finomra, apróra kockázzuk. Az olívaolajból, tormából, citrom facsart levéből ízlés szerint sóval, borssal dresszinget készítünk. Botmixer segítségével finom habosra dolgozzuk. A zöldségeket összekeverjük a dresszinggel.

A lazacot frissen sütjük ki egy serpenyőben az olvasztott vajon. Először a bőrös felével lefelé, majd mikor az ropogósra sült, a másik oldalán is kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.

A pikáns zöldséges szósszal tálaljuk. Gyors, egészséges vacsora.

Megjegyzés

Az angoloknál elterjedtek a zöldségekből készült savanykás mártások, néha gyümölccsel kombinálva. Ha a zöldség savanyúan van eltéve ecettel, akkor pickles-nek hívják, ha kerül bele gyümölcs is, és mártásszerűre főzik, akkor chutney-nak, ha csak zöldséges, akkor relish-nek.

Péter András receptje, fotó: Tóth András,teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek