Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajbabsaláta tökmagpesztóval

MME MME
2 1/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg zsenge vajbab
  • 1 arasznyi, zsenge cukkini
  • 2 kemény húsú paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cirom
  • 5 dkg tökmag
  • A pesztóhoz:
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg tökmag
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés

Előkészítés: A vajbabot (ha friss, megtisztítjuk) lobogva forró vízben 1-2 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A cukkinit megmossuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk, és a babhoz adjuk. A fokhagymát meghámozzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

Elkészítés: A babra facsarjuk a citrom levét, picit megsózzuk, és ráreszeljük a fokhagymát. Összerázzuk, lefedjük, és a hűtőbe tesszük, amíg a pesztó elkészül. A pesztóhoz a tökmagot ledaráljuk, a turmixgép tartályába szórjuk. Hozzáadjuk a kétféle olajat, a petrezselymet, sót, őrölt borsot, és összeturmixoljuk. A salátát tálra halmozzuk, tökmaggal megszórjuk, kevés pesztóval megcsöpögtetjük. A többit külön tálkában kínáljuk mellé.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 371 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss