Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajbabos csirkerolád camembert-es zöldsalátával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 25 dkg vajbab
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg füstölt, szeletelt tarja
  • 1 fej hagyma
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi őrölt fehérbors
  • 1 csipetnyi őrölt kömény
  • 1 db babérlevél
  • őzgerinc sütőforma
  • A salátához:
  • salátakeverék
  • 12 dkg camembert sajt
  • 2 szelet kukoricás kenyér
  • 6 dkg ribizli (fagyasztott)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágva fokhagymás joghurtban pácolom, legalább 1 órát.

    A töltelékhez egy edényben vajon megfonnyasztok 1 fej apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát, beleteszem a babérlevelet, majd ráteszem a vajbabot, megsózom, megszórom frissen őrölt fehérborssal, és csipetnyi őrölt köményt adok hozzá, majd felöntöm 2 dl fehérborral, és fedő alatt puhára párolom. A tarját vékony csíkokra vágom, és hozzáadom a babhoz.

    Közben az őzgerincformát kibélelem a baconszeletekkel, a csirkemelldarabokat kiveszem a pácból, és nagyjából letörölgetem róluk a joghurtot. Megsózom, megborsozom, és ráfektetem a baconszeletekre a formában úgy, hogy befedje belülről a formát. Amikor a babos töltelék elkészült, kiveszem a babérlevelet, és belesimítom a formába a csirkemellekre. Miután belekerült a töltelék, a tetejét is befedem csirkemellszeletekkel, és az oldalt kilógó baconszeleteket visszahajtom a tetejére.

    Befedem alufóliával, ráteszem a formát egy nagyobb tepsire, és előmelegített sütőben 220 fokon sütöm 35 percig, majd kiveszem, a fóliát eltávolítom, és így sütöm még 20 percig. Közben a kifővő levét leöntöm róla.

    Mikor megsült, kiveszem egy tűzálló tálra, visszateszem, és grill fokozaton pirosra sütöm a tetejét 5-6 perc alatt.

    A salátához a kenyérszeleteket pici olívaolajjal megkenem, serpenyőben megpirítom mindkét felüket, majd 1 gerezd fokhagymával bedörzsölöm, apró kockára vágom. A salátakeveréket egy tálba teszem, 1 kis fej hagymát vékony szeletekre vágva hozzáadok. A camembert sajtot hosszában ketté, majd vékony szeletekre vágom, és hozzáadom a salátához a kenyérkockákkal és a fagyos, de meleg vízzel leöblített ribizlivel együtt. Sózom, borsozom, meglocsolom egy kevés extraszűz olívaolajjal, és kevés balzsamecetet csepegtetek rá. Az egészet összeforgatom.

    Miután a rolád megsült, kissé hagyom hűlni, majd felszeletelve a salátával tálalom.

Megjegyzés

Ez a főétel egy könnyű, tartalmas ebéd vagy vacsora is lehet. Szinte minden egészséges anyagot tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van. A ribizli pedig feldobja a salátát, jól harmonizál a camembert sajttal és a csirkerolád ízeivel.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin