Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajbabos báránycomb

MME MME
4/5
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, sóval és borssal alaposan bedörzsöljük. A zöldségeket, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.

Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húst egy mély tepsibe fektetjük. Felforrósítunk 4 dkg vajat, és a húsra öntjük. Betesszük a sütőbe, és kb. 120 percig sütjük. A húslevest összekeverjük a borral, és gyakran meglocsoljuk vele sütés közben a húst. A húst kivesszük a sütőből, tűzálló tálra emeljük. Kikapcsoljuk a sütőt, és visszatesszük a húst, hogy melegen tartsuk. A zöldségeket a pecsenyelével együtt összeturmixoljuk, felöntjük a tejföllel, és annyi vízzel, hogy kb. ž liter szószt kapjunk. Felforraljuk, és az étkezési keményítővel besűrítjük. Felforrósítunk 2 dkg vajat, és rászórjuk a zöldbabot. Ételízesítővel megszórjuk, kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk, és elkeverjük a maradék vajjal. A vajat a meleg húsra tesszük, hagyjuk, hogy elolvadjon rajta. A hús köré öntjük a babot, a szósszal és esetleg sült burgonyával tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 45 perc múlva
1 adag: 5024 kJ/1200 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss