Elkészítés: A finomlisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a puha vajat, és az ujjainkkal összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a sót, majd annyi hideg vizet öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ha elkészült, lefóliázva 1-2 óráig a hűtőben pihentetjük.
Ezután a tésztát 10 egyforma nagyságú darabra osztjuk, kigömbölygetjük, és lisztezett gyúródeszkán hosszában késfok vastagságúra nyújtjuk. Rátesszük az egyik végére a műbéltől megszabadított virslit, és szorosan felcsavarjuk.
Ha mind a tíz virslit tésztába csavartuk, sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé fektetjük, és megkenjük felvert tojással. Végül 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre