Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajas zsemlefelfújt Jamie-módra

Az utóbbi két hét apai teendőkkel telt, felkészítettem a gyerekeimet Mindenszentek napjára, Halloweenre. Én nagyon szeretem ezt a kelta eredetű ünnepet, az én gyerekkoromban is megtartottuk, és nagyon élveztük.

Amióta több hónapot eltöltöttem Amerikában, a Jamie''s American Roadtrip forgatásán, azóta más ez az ünnep: most az ott szerzett barátokra gondoltam, lélekben velük voltam Halloweenkor.

Halloween a családban

Idén sem maradhatott el a töklámpás faragása, de mi most nem sütőtökből készült ételeket fogyasztottunk. A Halloween inkább baráti, mintsem családi ünnep, a gyerekek járják a környéket, és ahová becsöngetnek, cukorkát vagy csokoládét kapnak. Utána partikat tartanak, ahol a szendvics és a sütemény a legfőbb eledel. Nálunk zsemléből készült felfújt volt az édesség, mivel gyerekeknek sütöttem, nem tettem bele alkoholt.

Vajas-zsemlefelfújt  

Hozzávalók 6 személyre:
6 dl tej
6 dl tejszín
4 tojás
6 zsemle
1 vaníliarúd
17 dkg cukor
5 dkg vaj
4 cl brandy
maréknyi apróra vágott aszalt sárgabarack
1 narancs reszelt héja
a szóráshoz porcukor

A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk ebbe a krémbe. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a maradék tojáskrémet. Meglocsoljuk a brandyvel, megszórjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackkal és a reszelt narancshéjjal. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk, és 45 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Hozzászólások

morcoska67
Elkészitettem nagyon finom, de nem tettem bele brandyt.2h2y
veronika1955
ki fogom probalni jonak mutatkozik
gabicsella
Szimpatikus vasárnap kipróbálom
phoenixxx
Rajongótól kérdezném, hogy hol találom a kenyér receptet? Esetleg, ha valaki más is tudja elmondaná? Előre is nagyon szépen megköszönöm:))
aki szeret főzni, sütni
Én is megcsináltam, bár én a barack helyett (fagyasztott) erdei gyümölcsöket tettem bele! A lányom aki nem igazán kedveli ezeket a gyümölcsöket, most mindent megevett. Ha megoszthatom veletek már több receptet is megcsináltam amit Jamie készített el. Láttam részleteket a spektrumon, amikor Amerikában volt. Jó lenne ha ide is ellátogatna és mi is megmutathatnánk neki, hogy nálunk milyennek a szokások, az \"igazi magyar konyhát\"..
impulse
Isteni finom! én sárgabarack helyett meggyel csináltam, nagyon jó volt.
pancsa21
Nekem sajnos a tejszínem megsavanyodott, így tejjel pótoltam, brandy helyett tojáslikőrt öntöttem rá, és a sárgabarackot mazsola váltotta fel, tökéletes lett. Aki variálni szeretné az eredeti receptet, ajánlom figyelmébe.
tücsiszabó
ez majdnem mákosguba:)
keleati
Én mind a két féle képpen megcsináltam(alkoholosan és simán is )és nagyon szuper lett.Az egész családnak nagyon izlett.
Egy rajongó
Én ezt a süteményt kalácsból készitettem el, rövidebb a sülési idő, nekem csak 30 perc kellett. Már nagyon sok receptjét kipróbáltam, nekünk mindegyik bevált, a sültektől a kenyérig mindent. Bevallom nagyon féltem hogy kézzel készitsek kenyeret, de nagyon jól sikerült 2kg 54dkg lett és 2 nap alatt elfogyott a receptje szerint.

Magazin