Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas zsemlefelfújt Jamie-módra

Az utóbbi két hét apai teendőkkel telt, felkészítettem a gyerekeimet Mindenszentek napjára, Halloweenre. Én nagyon szeretem ezt a kelta eredetű ünnepet, az én gyerekkoromban is megtartottuk, és nagyon élveztük.

Amióta több hónapot eltöltöttem Amerikában, a Jamie''s American Roadtrip forgatásán, azóta más ez az ünnep: most az ott szerzett barátokra gondoltam, lélekben velük voltam Halloweenkor.

Halloween a családban

Idén sem maradhatott el a töklámpás faragása, de mi most nem sütőtökből készült ételeket fogyasztottunk. A Halloween inkább baráti, mintsem családi ünnep, a gyerekek járják a környéket, és ahová becsöngetnek, cukorkát vagy csokoládét kapnak. Utána partikat tartanak, ahol a szendvics és a sütemény a legfőbb eledel. Nálunk zsemléből készült felfújt volt az édesség, mivel gyerekeknek sütöttem, nem tettem bele alkoholt.

Vajas-zsemlefelfújt  

Hozzávalók 6 személyre:
6 dl tej
6 dl tejszín
4 tojás
6 zsemle
1 vaníliarúd
17 dkg cukor
5 dkg vaj
4 cl brandy
maréknyi apróra vágott aszalt sárgabarack
1 narancs reszelt héja
a szóráshoz porcukor

A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk ebbe a krémbe. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a maradék tojáskrémet. Meglocsoljuk a brandyvel, megszórjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackkal és a reszelt narancshéjjal. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk, és 45 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss