Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajas zöldségek

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg lágy vaj
  • 1 kg vegyes tavaszi zöldség (sárgarépa, cukkíni, karfiol, zöldbab, retek, hagyma stb.)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-1 csokor petrezselyem, kapor, bazsalikom, snidling
  • 2 dl fehérbor

Elkészítés

    Előkészítés: A vajat 1 teáskanál sóval legalább 10 percig verjük a kézi robotgéppel. Akkor jó, ha a vaj kifehéredik és levegős lesz. Alufóliát terítünk egy tálcára. A vajból kb. 20 dekát csillagcsőrös habzsákba teszünk, és habrózsákat nyomuk belőle a fóliára. Betesszük a mélyhűtőbe és megfagyasztjuk. Amikor már kőkemény, nejlontasakba tesszük, és így tároljuk a mélyhűtőben.

    Elkészítés: A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A répát szeletekre, a cukkínit karikákra, karfiolt kis rózsákra, a zöldbabot ketté, a retket félbe, a hagymát gerezdekre vágjuk. A zöldfűszerek leveleit lecsipkedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, és felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, és éppen csak megpirítjuk benne a zöldségeket. Beleszórjuk a zöldfűszereket, összekeverjük, és felöntjük a borral. Lassú tűzön, fedő nélkül addig főzzük, amíg a bor fele elpárolog. Levesszük a tűzről a zöldségeket, belekeverjük a maradék vajat. Szétosztjuk négy tányérra, és a fagyott vajrózsákkal díszítve tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 260 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin