Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas pulykamell bundázott ananásszal

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

A pulykamellfilét felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A kukoricaolaj és a vaj keverékén megsütjük a koktélparadicsomokkal együtt.

2.

Az ananászt megtisztítjuk, felszeleteljük, a szeletek közepét kivágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Sűrű masszát keverünk a lisztből, a kukoricakeményítőből, a tojásból és 2,5-3 dl jeges vízből. Az ananászt belemártjuk, és forró olajban megsütjük. A citrom levét az olívaolajjal összekeverjük, és a vegyes salátára locsoljuk. A sült paradicsommal együtt az ananász és a pulyka mellé kínáljuk.

Ne hagyjuk állni a lisztes-tojásos masszát! Gyorsan keverjük össze – nem baj, ha csomós marad.

Ezek is érdekelhetnek

Friss