Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajas puffancs

Hozzávalók

  • 1/2 kg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 dl víz (langyos)
  • 1,5 mk só
  • 4 ek olaj
  • 1 ek tejföl
  • A lekenéshez:
  • 4 tk vaj
  • 1 ek tej
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • szezámmag

Elkészítés

    1. A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt a langyos tejben 1 mk. cukorral felfuttatjuk. A megkelt élesztőt a liszthez adjuk, a többi hozzávalóval együtt dagasztjuk addig, míg a tészta szép szálas lesz. A tésztát duplájára kelesztjük.
    2. Lisztezett deszkára borítjuk. Két cipót formázunk belőle. Téglalap alakúra nyújtjuk (20×30 cm-re, 3 mm vastagra). A felénél elvágjuk, így 4-4 csíkunk lesz. A csíkok felső részére egy teáskanál vajat teszünk és feltekerjük. Mindegyiknél így járunk el.
    3. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A tejet, tojássárgáját, sót összekeverjük és a puffancsokat lekenjük. Szezámmaggal megszórjuk. A vaj kifolyik a tésztából,ettől lesz finom, roppanós az alja. Fél órát pihentetjük. 175 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.

    BURGONYÁS POGÁCSA>>> 

    FÜSTÖLT SAJTOS POGÁCSA>>> 

    VAJAS-TEJFÖLÖS POGÁCSA EGYSZERŰEN>>> 

     

Megjegyzés

Jó tartalmas levesünk mellé készítettem el. Nagyszerű sörkorcsolya. Ajánlom szeretettel az elkészítését.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin