Elkészítés: A hússzeleteket lisztbe forgatjuk. (A további fűszerezés miatt sózni csak enyhén szabad.) Kevés olajban átsütjük a húsok mindkét oldalát, s félretesszük.
Ebben az olajban a fokhagymagerezdeket kicsit átforgatjuk,
beletesszük a teavajat, visszatesszük a húsokat, s felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, ételízesítőt, őrölt borsot adunk hozzá, és puhára pároljuk. A levét elfőzzük, a színe miatt kicsit grillezni is lehet.
A megtisztított burgonyát vastagabb szeletekre vágjuk, és sóval ízesített vízben meggőzzük (nem szét!).
Vajon a lisztet világosra pirítjuk, felöntjük a tejjel, belekeverjük a tejfölt is, sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, esetleg fehérborsot is tehetünk bele. Ha besűrösödött, kihűtjük, az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük.
A kihűlt, leszűrt burgonyát, a reszelt sajtot és ezt a besamelmártást óvatosan összekeverjük. Kivajazott tepsibe terítjük, a tetejére vajdarabkákat morzsolunk, kb. 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.
Tálaláskor a besameles krumplira teszünk egy-két szelet húst, s a hússzafttal körbeöntözzük. Céklasalátával a legjobb, de ki lehet próbálni más salátát is.