Elkészítés: Az élesztőt vízben feloldjuk, a tojásokkal összedolgozzuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott margarint, jól összedolgoz-zuk, majd másfél óráig kelesztjük. A töltelékhez ledaráljuk a diót, elkeverjük a cukorral és egy kis fahéjjal. A tésztát kettéosztjuk, elnyújtjuk. Az egyik darabot kikent tepsibe tesszük, rásimítjuk a tölteléket, erre jön a második réteg tészta. A tészta széleit becsípjük és összehajtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd rombusz alakúra bevágjuk. Tíz perc sütés után a bevágások vonalán leöntjük az olvasztott margarinnal, és harmincöt-negyven percre visszatesszük. Miután megsült, leöntjük mézzel, majd felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre