Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas galuska

MME MME
1/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az aszalt gyümölcsöket annyi vízbe, amennyi ellepi, beáztatjuk. Beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget. Egy éjszakán át állni hagyjuk.

Elkészítés: Másnap a gyümölcsöket a vízzel együtt felforraljuk, belekeverünk 8 dkg cukrot, még egyszer felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a tojást, a szilvapálinkát, apróbb darabokban a vajat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Nagy lábosban vagy fritőzben felforrósítjuk a vajat vagy olajat 180 fokra. A tésztából két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk ki, és azonnal a forró zsiradékba tesszük. Aranyszínűre sütjük, és konyhai papírkendőre tesszük. Lecsepegtetjük, és azonnal megszórjuk fahéjas porcukorral. A galuskákhoz a gyümölcsöket kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss