Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajas-fokhagymás csirkemell wokban

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 10 dkg fehérkáposzta
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg bambuszrügy (konzerv)
  • 10 dkg cukorborsó (hiányában 5 dkg zöldborsó)
  • 5 dkg áztatott shiitake gomba (vagy csiperke)
  • tetszés és szezon szerint: karfiol, brokkoli, ceruzabab, kígyóuborka, cukkini, kaliforniai paprika, stb.
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • 3-4 evőkanál szójaszósz
  • 1 kis chilipaprika (elhagyható, de nem érdemes)

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Hozzávalók előkészítjük: a csirkemellfilét csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd valamennyit azonos alakúra-nagyságúra daraboljuk (lehet csíkokra, én kb. 2,5x2,5 cm-s kockákra-szeletekre szoktam). A fokhagymagerezdeket kés lapjával megroppantjuk. A darabolt zöldségeket külön tálkákra készítjük, mert külön kell az ételbe keverni.

    2. A wokban nagy lángon felhevítjük a vajat és az olajat. Beledobjuk a fokhagymagerezdeket és a chilit, 1-2 percig pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjenek, majd szűrőkanállal kiszedjük. Ezután a csirkemellcsíkok következnek, kb. 2 perc alatt lepirítjuk, majd sorban hozzáadjuk a zöldségeket, a leghosszabb puhulási idejűekkel kezdve (pl. répa, káposzta, hagyma, karfiol, borsó, bambuszrügy, gomba, legvégül uborka, paprika, cukkini). Mindegyiket 1-2 percig pirítjuk, egyfolytában keverve, hogy egyenletesen süljenek. A nedves zöldségeket (uborka, paprika) csak a végén, néhány másodpercre tesszük bele. A lényeg, hogy ne megfőjenek, hanem kissé megsüljenek, de ropogósak maradjanak. Sózni nem szabad, mert levet eresztenek és megpárolódnak. A legvégén visszatesszük az ételbe a fokhagymagerezdeket és a felaprított chilit, hozzáadjuk ízlés szerint a szójaszószt. Fogyasztás előtt sózzuk, ha szükséges.

Megjegyzés

A megadott mennyiségek hozzávetőlegesek, ízlés dolga, hogy miből mennyit teszünk bele, én pl. ügyelek arra, hogy a színek is egyensúlyban legyenek. Bármilyen nagyméretű, vékony falú serpenyőben elkészíthető, a lényeg, hogy nagyon erős tűz kell hozzá. Az én kerámiatűzhelyemen pl. nem lehet elkészíteni, anyukám gáztűzhelyén szoktam. Mi egytálételként fogyasztjuk, de jól illik hozzá a főtt rizs, esetleg tészta, rizstészta.

medica79
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Christie01
Nagyon köszönöm ezt az isteni receptet,tetszik,hogy a zöldség párolásánál segítséget írtál a puhulási időre! Biztosan ki fogom próbálni!

Hasonló Receptek

Magazin