Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajas-citromos csirke

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 3 tk vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl húslevesalaplé
  • 1/2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 1/2 db citrom
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • 10 dkg konyhakész bébispenót

Elkészítés

    1. A szárazra törölt húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, majd 2 tk felforrósított vajon megpirítjuk. Lefedjük, majd 5-5 percig mindkét oldalát pároljuk.
    2. Felhevítjük a megmaradt vajat, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Felöntjük az alaplével és a habtejszínnel, majd beleforgatjuk a parmezánt a citrom kifacsart levével együtt.
    3. Ízesítjük a mártást a szárított kakukkfűvel, majd hozzákeverjük a megmosott, megszárított spenótleveleket, és kissé megfonnyasztjuk azokat. Ezután a mártásba tesszük az elősütött húsdarabokat is. Pár percig együtt forraljuk, majd tálaljuk.

    13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

    CSIRKE KIADÓSAN, VÁLTOZATOSAN, PRAKTIKUSAN >>> 

    14 GYORS ÉS EGYSZERŰ VACSORA CSIRKEMELLBŐL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin