Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vajas-mákos nudli

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojássárgája
  • 2,5 dkg búzadara
  • 2,5 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg darált mák
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 csipet fahéj (őrölt fahéj)
  • 1 ek akácméz
  • porcukor

Elkészítés

    1.

    A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd vágott felükkel felfelé egy tepsibe tesszük mindet. 75 fokos sütőbe toljuk 10 percre, hogy kissé megszikkadjanak.

    2.

    A burgonyát áttörjük, összeforgatjuk a túróval, a tojássárgájával, a grízzel, a liszttel, valamint 1-1 csipet sóval és cukorral. A masszából 4 cm-es nudlikat formázunk, és forró, sós vízben 2 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük, hideg vízzel átöblítjük.

    3.

    A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a mákot, a vanília kikapart magjait és 1 csipet őrölt fahéjat. Az egészet átforrósítjuk, hozzákeverjük a mézet, végül a nudlikat meghempergetjük benne. Porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.

    KRUMPLIS NUDLI SÁRGABARACK LEKVÁRRAL>>> 

    EGYSZERŰ MÁKOS NUDLI>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin