Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vagdalt szalonnaköntösben zöldségraguval

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 zsemle
  • 4 nagyobb fehérrépa
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 2 egész tojás
  • 1 zöldpaprika
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • bors
  • majoránna
  • A raguhoz:
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg fehérrépa
  • 4 dl tejföl
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A vagdalthoz a hagymát, a fokhagymát és a zöldséget apróra reszeljük, a darált húshoz adjuk. Belekeverjük a beáztatott zsemlét, a 2 tojást és az apróra kockázott zöldpaprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd bőven megszórjuk majorannával.

Az egészet összedolgozzuk, és a kiterített szalonnaszeletekre rakjuk, majd az egészet henger alakúra tekerjük. Tepsibe fektetjük, s addig sütjük, amíg a szalonna szép pirosra megsül.

A raguhoz a zöldségeket felkarikázzuk, és sóval, borssal fűszerezve megpároljuk. Ha megpuhult, a tejfölt, a
lisztet és a paradicsomot simára kikeverjük, és a párolt zöldségekhez keverjük, majd pár percig folyamatos keverés mellett összefőzzük.

Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss