Elkészítés: A vagdalthoz a hagymát, a fokhagymát és a zöldséget apróra reszeljük, a darált húshoz adjuk. Belekeverjük a beáztatott zsemlét, a 2 tojást és az apróra kockázott zöldpaprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd bőven megszórjuk majorannával.
Az egészet összedolgozzuk, és a kiterített szalonnaszeletekre rakjuk, majd az egészet henger alakúra tekerjük. Tepsibe fektetjük, s addig sütjük, amíg a szalonna szép pirosra megsül.
A raguhoz a zöldségeket felkarikázzuk, és sóval, borssal fűszerezve megpároljuk. Ha megpuhult, a tejfölt, a
lisztet és a paradicsomot simára kikeverjük, és a párolt zöldségekhez keverjük, majd pár percig folyamatos keverés mellett összefőzzük.
Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre