Elkészítése: A vajat a liszttel elkeverjük, majd a vörösborral összefőzzük, a tűzről levéve kihűlni hagyjuk, majd összekeverjük a kétszer átdarált hússal, az elkapart füstölt szalonnával, a fűszerekkel, a tojások sárgájával és habbá vert fehérjével. Vizes evőkanállal kiszaggatjuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bőséges, forró olajban kisütjük. A hozzá való mártáshoz a lereszelt narancshéjat vörösborban megfőzzük, utána átszűrjük. Az olajjal és liszttel barna mártást készítünk, a narancsízű borral felengedjük, végül a fűszerekkel, a dzsemmel és a narancs levével ízesítjük, és a forró vadropogóshoz mártáscsészében tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre