Előkészítés: A vadrizst megmossuk, 2,5 dl vízbe tesszük, megsózzuk és kis lángon, fedetlenül kb. 30 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, a gombát a hagymával, a fokhagymával megpároljuk benne, és sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük a tejföllel, a tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy kenhető masszát kapjunk. A paradicsomokat megmossuk, tetejüket – mint egy kalapot – levágjuk, és a paradicsom húsát kivájjuk. A paradicsomforgácsot a leszűrt vadrizzsel együtt a gombás masszához keverjük. A kivájt paradicsomokat a töltelékkel jól megpúpozzuk, és a kalapot ráhelyezzük. Jól behűtve, salátalevélen, petrezselyemzölddel, tartármártással tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre